MINNEN

Sitter å lyssnar på musik med lilla busen. Alltid då jag hör denhär låten tänker jag på Jacob för det var hans favorit låt för länge senn.. Väldigt fin låt!




VAD FINNS DET I MINA HUDVÅRDS PRODUKTER?

Tänkte ta upp lite steg för steg då jag har tid om vissa olika ingredienser som är väldigt vanliga i hudvårds produkter som man väldigt gärna skall undvika! Tänke börja med en sådan som det pratas väldigt mycket om;

Parabener

Parabener är hormonstörande. Kroppen uppfattar alltså det som ett hormon. Kroppen kan reagera på det falska hormonet eller hindras från att reagera när riktiga hormon produceras i kroppen.
I kosmetika används parabener oftast som konserveringsmedel.

Man vet också att parabener kan påskynda tillväxten av cancerceller. Senast har en engelsk undersökning funnit parabener i bröstcancerknölar.

 

Det finns också misstankar om att flera av parabenerna fungerar som allergener, varför bruk av produkter som innehåller parabener kan medverka till allergiska reaktioner.


Därutöver har parabenerna också miljömässiga implikationer. Informationscentret Miljø og Sundhed har klassat butylparaben och Isotylparaben med "hög miljöfara" och dessutom som bioackumulerbara, vilket betyder att parabener kan anhopas och koncentreras i djur och upp genom näringskedjan.


Bebisar är generellt mer utsatta för miljöpåverkan än vuxna och har lättare för att ta upp vissa ämnen i kroppen. Särskilt är det bebisars nervsystem, immunförsvar och fortplantningssystem som är mer känsligt. Då utgör bebisar en särskild riskgrupp eftersom forskning i kemikalie- och miljöpåverkan oftast baseras på studier av vuxna.

På burkarna går dom efter domhär namnen: butyl-, etyl-, metyl- och propylparaben


Så du kan ju kika lite extra på burken ikväll före du smörjer det i ansiktet!




VINTER PÅ RIKTIGT

Jaa eftersom att vi flyttat ut på landet ett tag så fick vi nog en riktig vinter chock imårse då jag steg upp å tyckte att golvet kändes så kallt! När jag tittade på temperaturen så va den -27. Här mitt i urskogen. Som tur är det betydligt varmare nu!

Busen sover i sin vagn nere i källaren, vi hade köpt en pulka åt honom igår så vi tänkte vi sku gå ut i snön å pulka lite idag men kanske nån dag då det är lite varmare! Fast han måste nog endå komma med en sväng ut till stallet för jag måste mocka åt hästarna.

Men vilka sköna dagar vi haft här! Busen har sovit ute å jag har bakat lusse bullar, pepparkakor, morotslåda som vi har till julen nu! Vad mer borde man göra? Vill fixa så mycket som möjligt så har min mamma å pappa det lite mindre stressigt senn när dom kommer hem till julen. För som det ser ut nu så kommer dom hem till julen! Hurra för den! För några dagar senn planerade vi renn å fira julen i Tampere, det skulle nog ha varit helt mysigt det också!

Nu ska jag knappra lite på en pepparkaka å kanske invänta besök? Ha en suverän vinter dag! 

 


JULENS BIG NO NO!!

Alltså jag fattar inte. Varifrån har folk fått för sig att man ska ha färgade lampor hit å dit på julen? Tycker folk att det faktist är snyggt? Det är något av det osmakligaste jag nånsin sett! Fy!



Kanske spara ljusen till villa avslutning eller något?


IDOL

Nu efter en god kotipizza så har vi bänkat oss i soffan för att se på finalen. Hoppas verkligen Erik vinner! Tycker annars också att de borde ha vart Erik och Tove i final men..
Får ju se vad som händer. Ha en trevlig fredagskväll! Imorgon blir stress.. huh


LUNCH

Är hemma på lunch nu. Ingen var här, skönt får man sitta för sig själv en stund. Fy vad det är kallt idag! Mina fingrar är som ispinnar. Nå ikväll ska jag krypa ner under filten. Se på idol finalen å äta gott! Jag längtar så.. bara några timmar kvar..

Dagens snyggaste top är från nelly.com


TRÖG STARTAD?

Jo här har vi absolut inga problem med att komma igång från morgonen. Busen vakna halv 7 å ända senn dess han det varit full rulle. Han har kastat banan i hela köket, tuggat på alla skor i hallen, tvättat händerna i wc byttan, dragi ut alla grejer ur min handväska, frontalkrocka med huvudet i min läpp så jag kommer få en stor bula och klämt fingrarna mellan köksskåpet. Nu sitter han på pottan å skrattar. Underbara morgon säger jag bara !

Här är mina älsklings killar! Puss


FILMTIPS

Sugen på mysig film i vinter mörkret? Här kommer tips på några super bra filmer att se på!







Har du bara tid för en film tycker jag du ska se den första :)


JULKLAPPS TIPS



Här e alla julklappar jag vill ha. Undrar vilken Jacob väljer?

BOMB NEDSLAG?

Vårt hem ser nog verkligen ut att behöva lite städning men det skiter jag i för nu tänker jag krypa ner under täcket å sova lika länge som busen så de så! Pappa kan städa ikväll när jag e på jobb. hihi



Bilden är från trendir.com


DAGENS

 


Helt underbar tunika från Lindex. Passar super till vardag som fest. Kanske något att önska sig av tomten?
Vi har bestämt oss för att ingen ska köpa julklappar åt varann bara åt barnen. Så enda julklappen jag kommer få är av pappa tomten. Så jag måste ju önska mig något super bra då ;) !! Å nu är det ju faktist bara två veckor kvar till julafton! Kanske man borde börja ställa till lite å baka å sånt. Jag vill göra massor med goda choklad grejer! mm


BAKA BAKA

Jag har ett stort problem. Jag vill kunna baka gott mörkt bröd! Det är ju inte då så jätte enkelt för det blir alltid torrt och osmakligt. Jag vill ha receptet på AFTER EIGHTS mörkt bröd! Men nu hitta jag ett nytt recept som lät ganska bra. Ska testa det ikväll så får vi se om det blir till något. Har ni nå bra recept?


SMARTASS

Lura mig själv idag. Hela diskhon var full med disk men jag hade absolut ingen lust att diska så jag bestämde att jag diskar så länge som kaffet bryggas. Så jag satt på kaffet och började diska. Slängde några blickar då och då på kaffe kokaren men inget mera. Då jag hade färdigt så såg jag att jag hade dragit ur strömmen ur kokaren. Niice!

Lite tråkigt men jag har noll bilder på denhär datorn. trisst. Vad göra idag då?
Busen å jag ska nog leka idag. Sedan slutar J redan 3 så vi hinner kanske hitta på något extra skoj!
De ska jag säga till er som snart ska bli föräldrar (jag vet att alla tjatar men det är sant!!) Ta det lungt nu före, hitta på skojiga saker tillsammans och sov mycket! Sista månaderna av min graviditet så var jag så trött å led på magen för att jag knappt kunde röra mig å fick bara typ ligga i sängen. Men nu när jag tänker på det så undrar jag bara varför jag inte sov å såg på tv mer?!!



Hihi, läste för ett tag senn också på Iris mammas blogg om hur dom tänkte efter förlossning å så. Å man fick ju gap flabba lite då man tänker tibaks. Då vi sku åka iväg hem från sjukhuset. Å det är ju max 2km från sjukhuset-hem. Men endå hade vi planerat att jag sku amma Aaron precis före å ifall han vakna å ville ha mat igen så sku vi då stanna vid väg kanten å amma så att han sku orka då hela vägen hem. Hihi, han vakna ju förstås inte. Å inte på flera timmar efter att vi kommit hem.. Minns när han låg där i sin fina vagga å sov å man kände sig så lycklig!


DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT

Äntligen har vi fått köpt en ny dator! Huh så skönt! Behöver man inte mer använda tv skärmen ti datorn.

Annat då? Jo, konstaterat att man ska flytta ifrån denhär staden så fort man kan för om några år kommer denhär stan bara att vara ålderdomshem.. Så blir det, tyvärr..

Lillsmurfens mommo å moffa hadd vari å köpt en egen bilstol åt honom ti deras bil som kosta dubbelt mer än den som vi har i vår bil typ. Nå den e ju säker iaf. Så det e ju bra! Jag tror att vi ska göra en bytes affär kanske senare ;)


Såhär ser vår nya dator ut. Fast nog sku jag hellre ha en mac :))


JULMYS

Har inte julpyntat nästan nå ennu här hemma. Men en sånhär fin julkrans fixa jag ihop efter att vi vart i skogen och gått för några dagar senn.



Super enkelt, super mysigt! Du behöver bara järntråd (eller ett färdigt hjärta), lingon ris och nån tråd. Fast jag tror att det är enklare med ett färdig hjärta, dendär föll liksom lite ihop så den gick inte att hänga men..

TO DIE FOR

Jyst nu:
  • Att alla sku va friska så att man kunde sluta oroa sig hela tiden
  • En familje semester utan jobb och annan stress
Idag blir det att checka in blossoms nya butik, sunds och kaffe! Mysigt värre! Senn resten av veckan blir det praktik praktik å jobb!

Lillsmurfen har blivit så duktig, han har inte gjort nr 2 i blöjan på flera veckor! Så det går väldigt bra med pott träningen. Först kändes det lite onödigt men när man väl börjat å har tålamod att sitta där å vänta så visst om några dagar så börja det nog komma! Jehuu

Senn har han blivit väldigt bra på att stå själv utan att trilla bakåt, fast han behöver ju stöd förstås. En lära gå vagn vore perfekt snart, men man får ju se vad tomten kommer med !

Kramkalas!

SNOR IN SNOR UT

Ehh på något sätt så har jag glömt bort att blogga. Eller tidsbrist heter det väll..
Jyst nu så e vi hemma och lite förkylda, lillsmurfen e jätte förkyld å har väldigt svårt att sova på nätterna. Han sku väll sova bäst om han fick sova i min famn men det blir ju lite tungt..

Vad annars? Jo, praktiken håller på som bäst och jag fick ny frisyr av C i förrgår. Skoj!

Jag kom nyss på att vi inte har någon julkalender å det borde man väll ha? Annars så har jag inte julpyntat ennu å jag vet faktist inte om jag orkar med så mycket pynt. Är lite trött på dethär vanliga röda julpyntet. Luftigt och vitt känns bättre..

Nu vill jag lacka mina naglar förrän busen vaknar å ska ha maat! Förrästen har ni sett på förlossningskliniken nångång? Brukar se på det när jag är hemma på dagarna, satt idag också å grät när det var så känslosamt. hihi

Nåmen nu ska sticka.. Ha det bäst!

Lite gammalbild men den får duga!


RSS 2.0