HUNGRIG!

Jag e hungrig som tusan å jag har absolut ingen lust alls att fixa käk. Sånhär gånger är det bra att bo i stan. Va gott de sku va me hamburgare från donken...
Snart tror jag att mamma å pappa kommer hem å då får jag min beställning från ikea. Så imorgon ska jag börja sy gardiner, eller på torsdag. Måste också in till banken imorgon å skriva under lite papper så jag får bortbetalt taket på vårt hus. Blev nog ett dyrt kalas dedär. Men tur att vi e många som delar, hela taket kostade väll runt 300 tusen så.. Fy va dyrt, man borde nog starta en egen renoveringsfirma eller nå. Nina sku säkert vila jobba för mig isåfall. hehe

Nu ska jag rota lite i nå skåp efter något gott. Chips sku va bra. Nog för att jag renn åt mockarutor när M var hit men de va ju endå nån timme senn..

Gonatt!

Här är en bild på hela familjen från Aarons välsignelse. Fast busen va lite lessen.

Harry Allen

Hur snyggt skulle det inte vara med en sånhär "vas" i väggen. Perfekt till blommor och på vintern kan man ju också ha ljus. Vill ha!


Ett litet problem ..

Hade tänkt skriva dagen som rubrik idag men jag kom på att jag har ingen aning ifall det är måndag eller tisdag idag. Nåja, de spelar ju int så stor roll..
Lilla A ligger ute å sover gott å pappa åkte till jobbet..
Jag har en varm kaffe panna å nyaste plaza som väntar på mig i köket så jag ska nog krypa ner i soffan å mysa tills busen vaknar. Hade lite tänkt att man sku ha kuna sola lite idag men solen försvann nånstans!
Blev så glad när jag var till Nykarleby å köpe linsvätska för tanten i kassan va så gullig å jag fick tre flaskor för typ 17 euro. Där var jag brukar köpa i stan kostar en flaska 10. Så nu har jag ett lager på linsvätska, jee!

Busen har smakat på majs för första gången idag. Det tyckte han att var supergott! Fast de e de ju. De e ju så sött. Så nu äter han potatis, morot, blomkål, majs och risgröt. Undrar vad nästa nya grej ska vara ...


Vad tycker ni förrästen om höstens babuschka mode? (Personligen tycker jag inte ens om babuschka dockor så..)
En trend där rysk kultur möter parisisk elegans. Låter ju väldigt mysigt, men jag tror faktist att jag står över. Men ifall du är intresserad ska du satsa på att:

Mixa material av skinn, sammet och päls.
Skaffa en ryskinfluerad huvubonad
Använda accessoarer med tofsar, mynt och bollar.






Hjälp !

Alltså aldrig sku ja ha trott att jag kommer å sakna dendär stora magen. Ni minns ju hur mycket jag klagade på hur tungt å jobbigt det var. Men nu så sku jag gärna ta tibaks den faktist.. Int på så sätt att jag sku vila att lilla A sku vara i magen ennu men.. Det är som så roligt å spännande att ha en liten sötknopp i magen som ligger å sparkar om nätterna. Det var så roligt att fantisera om bebisen i magen, hur den kommer att se ut å så..


Rekord !!

Jag har inte besökt bloggen eller nå annat på internet på hela två veckor! Det måste nog vara personligt rekord senn jag var 10 år typ. Vår dator hemma har pajat å de e ju ganska skönt, för då måste man göra något annat. Det känns nästan som om jag vant mig med ett liv utan datorn. Fast också har det varit ganska tråkigt då lilla busen sovit inne å man inte haft nå å göra. Plus att jag e beroende av att Googla!

Nu jyst så e vi i Sundby, vi har flytt undan från Jakobsdagar. Ren pest! Inatt har vi sovit ungefär 4-5 timmar pågrund av alla som skriker, bråkar, racer med bilen å ringer på vår dörrklocka! Man blir så arg. Inte har vi heller besökt typ nå grejer för de e ju samma tråkiga saker varje år å volymen i stan e ju inte direkt gjord för små barns öron. Fast jag å J fick en ledig kväll tisammans på onsdagen så då var vi till terassen en sväng, det var ju iallafall jätte kul.

Annars så har det nog hänt massor under domhär två veckorna. Ska nog sätta upp lite bilder senn då jag har tid.
Lilla busen han bara växer å växer. Nu äter han också kvälls välling så då sover vi ennu bättre än tidigare (fast han nog allti sovi bra). Han jollrar ganska mycket å hans nya grej är att brumma som bilen så spottet bara flyger. Framåt kommer han inte riktigt ennu fast han försöker febrilt. Snart snart.. Tänk va tiden går fort ! Jyst var vi ju på BB typ..
Vår käraste Nina har ju kommit hem också så henne har vi fått umgås med ett par gånger. Superduper!

Nu ska jag njuta av tystnaden å vänta på att J slutar jobbet. Imorgon blir en väldigt hektisk dag har jag på känn..

Gonatt allihopa!

What ??

Finns det ett Sex and the City spel ? Nu blev jag nog lite förvirrad. Skit att jag såg detdär! Nu kommer jag att försöka få tag på det på alla sätt å vis. Fast det inte säljs här i finland eller i sverige.. ååh..

Annars så e vi å lever lantliv här i sundby. Pappa jobbar så mycket så de e mycket skönare att vara här. Jag kom på idag att vi ska absolut inte flytta nånstans i stan nåmera! Ysh fy. Tänk om man sku måsta hålla på såhär hela tiden å dra runt alla grejer bara för att man ska få vara en stund ut i naturen. Nej, jag vill nog bo typ i naturen! Eller bara ha en liten gräsmatta ens.. Men det får gärna vara nära nån stad så de inte e typ 30 km..

Så har jag blivit jätte flitig å igår koka jag egen äppelsaft. Idag har jag gjort sesam mjölk och bakat blåbärspaj. Den blev super god å jag ska nog skriva ut receptet nångång här när jag har tid..
Aaron somna jyst till natten så nu känner jag att jag ska gå å lägg mig i soffan, dricka te å läsa min bok. Läser Sophia Kinsellas Mitt nya jag. En super bra bok, fast de e ju alla hennes böcker!


Tönt mamma

Haha, jag rulla ihop Aarons blöja jyst å så gick jag med den till köket å stoppade den i bröd skåpet.. Mysigt så..
Aaron och pappa badar nu, å han har blivi jätte busig när han badar. Slår omkring sig som värsta vildingen hela tiden.. Gullunge..

Undrar vad vi ska hitta på för nå gott att äta efter att prinsen gått å lagt sig. Det är ju vår 2 års förlovningsdag idag så det måste ju firas. Kanske med en burgare från donken, mums.
Nå nu ska jag iaf ge pyret lite mat å goosa lite. Kanske pappa läser en gonatt saga för oss ..

Aaron myser efter badet

Grattis

Grattis till mig å C som slapp in till estenomlinjen :) va duktiga vi e!

Nassi Natt Natt

Nu borde jag nog gå å lägga mig så att man orkar upp imorgon också.. Vi har fått ändrat lite på Arres sovrutiner så nu somnar han oftast 9 på kvällen (tidigare typ 10-11). Fast man får då också stå ut med lite extra gnäll eftersom att powernappen från 6-7 lämnas bort. Men det är det värt..
Jag har tvättat, diskat, sett på SATC och läst mama. Så nu borde det väll vara dags å gå å lägga sig. Pappa for å fiska renn mitt på dagen å han kommer hem först inatt så jag får väll försöka somna själv. Första månaderna efter att vi fick pyret så somna jag alltid direkt jag bara fick. Men nu har jag börjat få riktigt svårt å somna men de e kanske värmen också. Jobbit..

Imorgon måste jag ju få mina böcker annars får jag nå fel! Kanske man får veta imorgon också ifall jag slapp in till skolan. Fast de spelar ju int så stor roll, vi smider faktist lite andra planer jyst nu ;) hihi..

Nåja, nu ska jag hoppa till sängs. Gonatt gott folk!

Älsklingar..

Lördag

Passar på att blogga här lite snabbt sålänge Pappa matar lilla prinsen. Potatis står på menyn fast han är inte så överförtjust i det. Inte för att han fått äta nå annat än det men..

Vår bil står här precis vid fönstret å jag konstaterar att den kanske inte är så ful heller. Helt ok familjebil :)



Nå, nu ska jag amma lillen lite så att han blir glad å nöjd.
Trevlig lördag!


Världens skönaste hy!

Gjorde en ansiktsbehandling på mig själv igår med aloe vera produkterna. Å mitt ansikte blev som nytt. Nästan lika skönt som Aarons men bara nästan.. Barns hud e nog det underbaraste som finns. En dag kan dom ha nå sorts hormonknopp å nästa dag så e den bort å det syns inte ens att de vart nå där.. Helt sjukt! Tänk om huden kunde vara så hela livet..



1. Aloe Vera day cream (23,90€) 2. Aloe Vera face scrub (15,90€) 3. Aloe Vera Moisturizing foam mask (20.90€)
Ifall ni har frågor eller är intresserade av produkterna så mejla [email protected]

Jag har fortfarande inte fått mina böcker, e lite besviken för jag hade tänkt att jag sku ha kuna läsa dom i heljen då pappa J e på jobb. Fast som tur är han ledig sö,må,tis. Då ska jag nog dra iväg ti gymmet nån dag. Å på tisdag ska vi hitta på nå skoj för då e det vår två års förlovningsdag!

Plutten sover å jag är jätte trött. Vakna ganska tidigt imårse så jag sprang en länk förrän det var dags för pappa å åka till jobbet. Nu sku ja ha lust å vila så kanske jag slänger mig på soffan å ser på en film..


Godmorgon

Ha, mitt lilla knep fungerade ganska bra å lillan har sovit ganska gott inatt. Engång vakna han klockan 2 å grät så fo pappa å lyft upp honom för vi hade bytt platser så jag sku få sova lite. Men de gick inte, han börja nästan gallskrika då pappsen tog upp honom så då va de bara för mig att stiga upp. Fast han somna snabbt om igen, han ville nog bara ha tutten.. Nu sover han på balkongen för solen lyser inte ennu iaf.. Idag är det en tråkig dag, undrar vad vi ska hitta på.. Vi har inte ens en bil så vi kan inte åka nånstans.. Nå kanske jag internet shoppar lite :P

Urrk, de sitter en gubbe i parken med en gubbhjälm å röker. Allt blåser ju såklart inn på mig här i köket. Fyy va de stinker.. Förrästen så måste jag säga att folk ska inte klaga på att ungdomar är griniga och beter sig illa. För vissa pensionärer är precis likadana. Som en igår vi butiken som försökte tränga före mig i kön fast jag hade barnvagn med en skrikande unge å allt. Å så när jag var ut å gå så kom det emot ett par å tanten hade rullator å gubben höll i rullatorn på sidan så dom gick alltså brever varann. Så jag ställde mig på sidan när dom kom så att dom slapp förbi å så log jag snällt för jag tyckte dom var så gulliga men istället för ett leende så fick jag tillbakas världens största griin av tanten. Snällt så..

Nu ska jag plocka undan gårdagens rådd.. Ha en underbar dag!

Detta hitta jag i diskhon imorse, en halv yoghurt.. Samma sakigår, J tror nog att jag bara städar upp efter honom. Men nu är det slut.. Jag ska spara allt han lämnar på ena sidan diskhon.. hehe


Hipp Hipp Hurraa

För idag är det Aarons första namnsdag! Till dagen i ära så har vi försökt vara uppe lite längre å leka så att kanske han sku va tröttare på natten (??!) Måste ju prova sig fram.. SÅ var vi också till HalpaHalli å köpte en liten leksak till namnsdags barnet. Tycker synd om alla små bebisar som måste ligga i vagnen i denhär hettan, hur man än gör så e det ju kokande hett i vagnen.. Nå, de e ju finsksommar så inte håller väll hettan i så värst länge..

Snart kommer vår kära vän N hem! Äntligen, nu e det inte många dagar kvar! Lill pyret som inte ens har sett N nångång tidigare.. Roligt sånt.. Får också veta snart ifall jag slapp int till skolan eller inte. Hoppas nästan att jag inte skulle slippa för då behöver jag inte fundera hur vi ska göra med lilla A å sånt.. Det är inte lätt, vill ju nog vara hemma med honom. Surt bara att jyst denhär utbildningen inte startar nästa höst.. Typiskt..


Hurraa för Aaron idag!





Man ska inte ...

klaga på värmen nu när den äntligen är här, men jag tänker göra det endå! Dethär är 4 natten irad som lilla prinsen inte sover ordentligt på natten å jag tror att det är för att de e så himla varmt. Han ligger bara å sprattlar å har en massa ljud å ifall man stiger upp å ger honom tutten så ligger han bara å skrattar.. Huh, jag som bara vill sova! Nu sover han sött på balkongen men säkert inte länge till för att nån jävel börja klipp gräse där bak..
Ojoj, hoppas dagen går fort tills klockan 6 då pappa kommer hem. Då ska jag sova å duscha !

Kanske Nukkumatti besöker oss ikväll...


RSS 2.0