kemikalier i badrummet?



Det börjar bli mer vanligt att folk faktist stannar upp och börjar läsa ingredienserna i sina hygien och hudvårdsprodukter. Och det dom ser är ju vanligtvis inte bra. Synd bara att allt är skrivna med engelska ord och förkortningar, och att man nästan måste slå upp dom på nätet för att förstå vad de egentligen är.
I skolan hade vi en gång ett projekt där alla fick välja två produkter. En semiselektiv vara och en professionell.
Jag valde Loreal's dendär rosa moussen och Ole Henriksen's aloe vera deep cleanser.
Måste säga att råvarorna i produkterna skillde väldigt mycket. Och i Loreals produkt hittade jag gifter som man använder till att tvätta bort kalk från ytor och medel som man också använder till att tvätta bilar med.
Vill man verkligen tvätta sitt ansikte med det?
Ett annat ämne som är cancer framkallande och används i de flesta tandkrämer och shampon är SLS (Sodium Laureth Sulfate). Dethär farliga ämnet har man tillsatt i produkterna bara för att det skall löddra när du borstar tänderna, tvättar håret m.m så att de skall kännas lite mera lyxigt för dig. Och visst kanske man tycker att det känns som om tänderna blir renare när det löddrar. Men är det värt det?



Här ska i få en lista på de vanligaste skadliga & giftiga ingredienser som man kan hitta i produkter i badrummet

Shampo/Balsam
SLS, SLES, Cocamiopropyl, Betaine, Glycerine, Quaternium, DEA, TEA, Alkohol, Propylene Glycol, Formaldehyd, Talg, Isopropanol.

Hårspray & Styling
DEA, BHA, TEA, Alkohol, Methylene Chloride, Toluene, Fluotocarbon. Använd alrdig aerosol eftersom att det kan tränga igenom til lungorna och blodet.

Pheylenediamine ( kan vid ögonkontakt orsaka blindhet), kol lut, Carcinogenic Hydroxyanisole (har funnits påverka den kvinnliga förökningförmåga)

Tandkräm
Fluoride, SLS, Saccarin, Propylene Glycol.

Hudvårdsprodukter/Kosmetika
Propylene Glycol, DEA, TEA, 2-beomo2-nitropropanel, 3diol, BHA, Kol, Lut, Formaldehyd, Glycerin, Alpha hydroxyl syror, Lanolin, Mineralolja, SLS, SLES, PEG, Petrolatum, Betonite och Kaolin.

Dofter
Parfymer, luftrenare och dofter som ingår i de flesta hygienprodukter kan orsaka astma, hyperaktivitet och huvudvärk. Över 100 giftiga ingredienser som används som dofter kan orsaka cancer, missbildade foster, sjador på det centrala nervsystemet och allergiska reaktioner.

Detta är ju bara några av dom skadliga ämnen, är du intresserad av att veta flera eller veta vad dom står för och vad dom kan orsaka så kan man googla upp ingredienserna eller se om man hittar dom på Shenet.se
Jag lovar att du kommer bli väldigt förvånad och kanske rentav äklad av hur din underbara jordgubbsdoftande rengöring kan innehålla så mycket skit.

Neways heter en av dom serier som tillverkar hudvård utan farliga kemikalier. Det finns ju många många andra och det kommer bara mer av dom hela tiden! Tur det.









Kommentarer
Postat av: Alexandra

Usch så äkcligt! jag får väl tacka iris för att jag inte hinner använda så mycket produkter. :) måste bara säga att du lyckats hitta en vinterjacka som både har plats för magen och som dessutom är fin. Bra jobbat! :D

2008-12-16 @ 10:46:20
URL: http://finaballerina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0