Grönt är skönt




Klicka jyst hem en sånhär bok från adlibris. Hoppas den är bra!
Pyret ligger och sover i vår säng å har det så skönt så jag ser till att internet shoppa lite. (Jag vet, jag ska sluta med det!)
Jag har faktist inte ens vart ut ur lägenheten på hela dan för J å A var ut en säng så att jag kunde städa lite å så har jag tvättat och lagat mat å sånt. Så nu när Arre vaknar så ska vi nog ta en promenad. Ska bli skönt! Pappa slutar först 10 idag så vi ska nog se på SATC ikväll. Stackars lillkille :P Han har nästan börjat tycka om potatis nu, lite grinar han bara när han äter.. Han e så gullig, fast typ hälften kommer ju nog ut å han ser ut som en liten gris efteråt. De är så sött!

Alice i Underlandet

Här är dom första bilderna på Johnny Depps nya film Alice i Underlandet som kommer ha premiär i mars nästa år. Dom har förstärkt den klassiska sagan med girlpower och Johnny Depp. Å det kan väll inte bli annat än succe!
Huvudpersonen kommer att spelas av nykomlingen Mia Wasikowska, 19.



Helena Bonham Carter har rollen som hjärter dam.





Ser jätte roligt ut! Synd att man måste vänta så länge på filmen bara.. 
 

Mysigt

Tänk om man hade ett såhär mysigt sovrum. Då skulle jag nog aldrig lämna sängen!


Måndag

Mitt konto på facebook va tydligen inte tillgänglig så får väll skriva blogg då. Äshdå, jag som sku spana vad folk gjort under domhär senaste dagarna som jag legat å latat mig på villan :P

Vi har haft super skönt med sol å bad. Har faktist badat fler gånger å  Arre har också doppat sina små fötter i havet. Jag önskar att man kunde bo på villan men ingen annan lämnade dit nu å senn när J åker till jobbet så sku ja måsta vara där själv med Arre ganska länge å de vill jag inte ifall att något sku hända å jag skulle måst köra ensam med Arre å båten till hamnen. Så nu e vi hemma i skitiga lägenheten å imorgon får nog tvättmaskinen jobba på!

Annars har vi också skaffat ny bil. Den är inte alls lika fin som den förra men mera ekonomisk. Så det känns ju bra iaf. Såg en dodge vid hamnen, den var ganska häftig. En sånn kunde man ju ha faktist.. Haha, kanske nångång om 50 år..

Jag tror att Aaron kommer att bli en ganska vild liten kille. Han håller redan på å snurrar till magen direkt man lägger ner honom å benen sprattlar som bara denn.. Tror nog inte att de tar så längetills förrän han börjar ta sig fram.
Då får vi fixa lägenheten så den blir lite mera barnvänlig.. Eller så flytta (helst!).

Nu ska jag spendera lite kvalitetstid med J. Han har jobbat nu två nätter i rad å de känns som om man inte riktigt umgåts på en evighet. Gonatt allihopa!

Bye bye..

I torsdags natt (25/6)dog Michael Jackson i hjärtstillestånd endast som 50 åring. Väldigt lessamt! Jag har alltid gillat hans musik och dans. Minns när vi gick på 5an i lågstadiet så hade vi ibland på musiklektionerna musik tävling. Så alla fick ta med sig en låt så lyssnade vi på dom å så fick man ge poäng. SÅ var jag helt säker på att jag sku vinna med Michael Jacksons låt Butterfly. (Jag tror den hett så) Men så rösta typ ingen på den, så blev ja lite lessen..


Här knakar det

Vi har vart me lillen till rådgivningen idag å hans vikt hänger inte riktigt med med längden så hon tyckte vi kunde börja ge honom lite vanlig mat. Så Arre har ätit potatis för första gången i livet idag. Fast han var nog inte så förtjust, bara griina lite. Jag vet inte ens om han svalde nå för allt ara rann ut typ. Men kanske han vill äta lite mer imorgon.
Jobbigt bara dethär med solen då småbarn inte borde vistas så mycket i solen. Vi ska nog ta en tur på stan idag å söka solglasögon tror ja. Så ska vi träffa Alexandra för kaffe.

Ska skaffa lite starkare solskyddscreme till lillen tror jag för en glimt av solen får han väl alltid sådär på villan å så fast vi har med paraplyet överallt.
Det finns en perfekt solskyddscreme från LR för barn med 40% aloe vera som har SFP 50. Det ska Arre få, ifall nån är intresserad av att köpa det till era barn så kostar dom 26,90 € och ni kan mejla till mej för mer information.


Strid i sanden

Jahas, en varm dag och man har redan lyckats bränna sig i solen. Helt perfekt! Svider som bara den å jyst när jag å prinsen gick til gamla hamn för att mysa lite på stranden fick jag ha på mig långärmat. De va väldigt kallt å skönt. Senn när vi sku gå därifrån så ville inte knasen sova så då skrek han i över en halv timme i vagnen. Mysigt. Jobbigt med solen för man kan ju inte direkt ta upp å håll honom i famnen när solen gassar på honom. Men tillsist gav han med sig å somnade. Mamma vinner allti :)

Nu väntar vi på att J ska sluta jobbet. Tills det är det ennu tre timmar. Tråkigt. Ska fixa lite käk å kanske blogga lite till senare.

Arreparre myser på stranden...

Villaliv

Här lever vi underbart villaliv utan el, rinnande vatten och för Arres del utan sömn. Han har fått lite fnatt å vill inte sova nå alls. Bara nattsömnen fungerar men på dagen vill han bara vara upp å busa. Knaskille.
Interneten är slö som bara den men vart har man brådis på villan.

Nu sku lillkillen kuna somna så att mamma får ta lite sol. Skönt väder idag fast de blåser lite. Igår fick jag 6 fiskar på metspö! J fick ingen då han var ut å fiska. Så vi vet ju vem som e bäst ;)

Galet värre

Det finns inget jag hatar mer än att handla mat före högtider. För det första ska man ju ha så mycket (å hälften glöms ju) å för det andra är folket helt dumma i huvet. Folk värkar ju tro att dom ska bli utan mat under midsommar. Nåmen, det är över nu å nu ska vi bara njuta av midsommar, god mat och hoppas av bra väder också. Så från morgonen imårgon så åker vi till pirilö för att fira midsommar med vänner. Det kommer bli super roligt! Kanske man hinner ta en sväng till villan senare typ lördag söndag. Får se, men man borde ju nog vara på villan lite på midsommar det hör ju till.

Igår var jag på en snabb shopping runda till vasa med mamma. Det var skoj att få komma bort lite å pappa fick vara skötare. Hittade ett par jeans och lite saker till Arreparre. Hälsade på C på jobbet som fick mig att köpa hårvård och ett jätte fint armband. Så nu känns det bättre när man fått spendera lite pengar. För det är ju alltid roligt.

Denhär köpte jag av C igår. Super skön å doftar helt ljuvligt!

Förrästen om ni undrar vad som hände med silica kuren som jag skulle hålla på med så äter jag nog dom ennu men tyvärr så har mitt överflödiga "graviditetshår" börjat falla av så det skulle kännas lite orättvist att börja jämföra för mitt hår var ju mycket tjockare tidigare än va de e nu. Å så ska de ju vara efter en graviditet å allt. Så kanske igen om ett tag..

Bloppis

Minns ni att jag köpte ett par höga gladiator skor i vintras från asos? Nå iaf så var dom alltför stora å jag hade tänkt att jag skulle försöka piina mig själv å gå med dem endå, men det går inte när dom är så pass höga också så.. Dom är storlek 6. Så typ 38-39. Så ifall någon är intesserad så majla mig på [email protected]


Snygg med mage!

Ifall du är gravid nu i sommar så tycker jag att du absolut ska köpa denhär underbara toppen från linuslotta.com
Den är ju så super söt ! Annars så har dom också mycket gulliga barnkläder..


Dagens räddning

Regnigt idag igen. Sku ja ha massor med pengar sku jag ta med mig pyret å gå på shopping runda. Men pengarna lyser nog med sin frånvaro å de blir ju aldri riktigt som man planerat. Tur att de är mamma pengsdags imorgon för annars sku jag bli arg. Vår kära vän M var hit en sväng på kaffe mitt i arbetsdagen å snart ska vi åka till Nykarleby för att se på hus. Kanske man kunde bli Nykarlebybo? Får se...

Tur att nyaste ELLE damp ner i postluckan. Då blir man alltid lite gladare. Så nu ska jag krypa ner under filten, höra på regnet å läsa ELLE.




Annars så är dendär te koppen min absoluta favorit! Inte bara för att den är stor utan för att jag fått den av min käraste lillebror. Får nästan tårar i ögonen när jag tänker på då han som tio åring var ut på stan å skulle köpa present. Så när han var i halpa-halli så såg han koppen å tänkte att detdär e ju en såndär marimekko som hon gillar så de måste jag ju köpa. Hur gullit som helst, å de liknar ju faktist marimekko. Bästa lillebror!


Redo för ett klipp?

Blev lite sugen på lugg igen! Vet inte hur många tusen gången jag velat ha lugg å senn ångrat mig. Men nu känner jag att de e dags igen när dn nyss växt ut bra igen. Haha, lite dum e man väll.

Här är Jenny Humpfrey (gossip girl) med sin snygga lugg. Kunde bra tänka mig en sånhär frisyr.


Tråk söndag

Finns tusen saker som jag egentligen borde göra nu. Som att dammsuga, tvätta golv, torka damm.. Jag har klagat på att vi har stökigt i snart två veckor tror ja! Pappa e på jobb så jag å Arre e ensamma idag enda till 9. Å jag e så trött, hoppas Arre e det också så vi kan ta en tupplur tillsammans senare.
Jag tänker absolut inte lämna lägenheten idag. Tänker ha på mig mjukisar hela dan å vill int ens se mig i spegeln. Hmm, fast jag e ganska sugen på godis.. Nå vi får se..

Igår va de förlovnings/examens fest i Pirilö för Ida&Frank. De var fint, fast vi fick lite stress före fö de tar en stund att få färdigt hela familjen så man kommer iväg. Vi har också haft turen att spendera ganska mycket tid med C vilket har varit roligt för de händer ju inte alltför ofta.. Nu vill jag äta glass och läsa folks bloggar!




Vart är vi påväg?

Nu har jag också det urvalsprovet avklarat. Känns bra, konstigt bara att först hade jag tänkt att jag egentligen inte brydde mig så mycket ifall jag inte slipper in för de finns ju annat å göra. Men jag vill nog in rätt så mycket faktist. Är rädd att ifall jag inte fortsätter studera snart så kommer jag aldrig att vilja göra det heller. Å jag vill ju ha en högskole examen. Men vi får se, lite spännande e de ju iaf..

Både igår och idag har Arreparre och jag vart super trötta. Det är nog pågrund av vädret. Men då de e så "kvaavt" och varmt så kan inte prinsen sova så bra där ute så han sover bara korta snuttar. Hoppas de blir bättre senn när det blir vanligt väder igen. Pappa e å spelar fotboll me ik samlaget (jag tror di kalla sig så) i regnet nu. Fast de är säkert ganska skönt fö de e ju så varmt..

Nu håller prinsen på att vakna så ska vi äta å bada å goosa tills han somnar till natten. Gonatt !


Omöjligt att få en bild utan dregel men de e ju också lite charmigt :P

utflykter och bus

I helgen har Arreparre sovit sin första natt på villan. Vi hade jätte trevligt å mysigt fast de var lite synd att de var så jätte kallt. Fast solen var fram så ville inte vinden sluta blåsa eller temperatur mätaren stiga. Men det hindrade inte oss från att ha roligt så vi gjorde en liten utflykt i skogen.


Arres pappa e på jobb nu. Han har vart enda senn två på dagen å kommer hem först imorgon runt 4 tiden. Så jag å pyret får vara helt för oss själva. När jag la honom å sova var han super glad å skrattade för att han skulle få sova på pappas plats. Så nu ska jag gå å lägga mig under samma täcke som lilla prinsen å bara ligg å hör när han andas. Va underbart!
Gonatt allihopa :)





kvitrende gutt

De har nog lilla filuren varit idag. Idag svänge han sig för första gången själv på magen! De var ju förstås väldigt roligt, men också tungt så efter den gången fick de no vara bra. Hoppas han svänger till lite mera imorgon då. De e så roligt å se när han utvecklas å börjar hitta på mera saker. Han e redan väldigt bra på att ta i saker å vifta med dom. Också dra folk i håret är en hit.



Nu blir det chips å film för oss här. Har vart en ganska stressig dag men tur att allt endå ordnar sig på nå sätt. De kan hänsa att jag å arreparre åker iväg på en liten resa i slutet av månaden till hesa. De sku va roligt att komma ut lite å träffa lite folk. Men vi får se, hoppas hoppas!

Efter en lång dag

Nu känns de nog som om det börjar bli dags att krypa ner i sängen. Efter att lilla prinsen kom har jag alltid lagt mig senast 10 typ. Men domhär sista dagarna har jag haft svårt att somna för jag har inte alls känt mig trött. Hoppas de går bättre ikväll. De e trist att ligga å försöka somna för då somnar man ju absolut inte!
Har sett på barnmorskorna ikväll, å blev förvånad av hur mycket från förlossningen som man glömt. Å senn lilla bebisen blev född å mamman fick upp den på bröstet så fällde jag nog en tår eller två. Finns det något finare än när ett litet barn kommer till världen? Tror nog inte det. Ifall jag inte skulle avsky sjukhus och ha blodskräck skulle jag nog kunna vara barnmorska.. Det måste nog vara ett jobb som ger väldigt mycket!

Annars så fortsätter krabaten bara å dräglar på. Han har ju dräglat ett tag nu men nu e de som de sku forsa ner bara å det lämnar pölar på golvet efter oss. Jobbigt också att måsta byta kläder hela tiden när dom blir så jätte våta..
De var så synd om honom imårse för han vaknade av jätte magont. Å han bara gallskrek i nästan en timme å jag masserade hans mage. Så efter en stund släppt de å så började bajset komma. Efter det bajsa han 3 gånger. Så, var allt bra igen efter det. De var lilla pyrets dag.. Nu ska jag gå å lägga mig å hoppas på att det blir fint väder imårån. Gonatt !


Sovmorgon

Vår lilla familj har haft sovmorgon idag så vi hänger efter litet så prinsen sover sin första sömn nu först på balkongen. Pappa sprang till stan på lite ärenden å senn ska vi börja fixa. På schemat idag står tvätt, undan städning av saker vi inte behöver mera (reservering av loppisbord), så ska vi så i landet idag å så har vi bestämt oss för att se lite på våra utgifter å ifall dom går att förminskas. Jag tycker iaf att 100 för internet på två månader e lite för mycket! Så vi ska se vad som går att fixa.
Tur att de finns loppis att föra saker till när de börjar bli fullt här hemma å i källarförrådet där nere. Det är inte lätt att bo på 56 kvadrat!

Nu ska jag aktivera mig! Ha en super dag!


Jag som naturfotograf

Fick för mig att fota lite när vi var i pirilö idag. Så här är resultatet.. De sku absolut ha varit mycke bättre om jag sku ha en systemkamera men de får va bra med den som vi har nu..






Gröna fingrar

Jag tror nästan att jag har lyckats med min första växt! Jag fick till min födelsedag en liten "planta" men bara två små blad. Å nu när jag sitter här i köket å ser på denna så får jag ju bara konstatera att jag lyckats! Första växten som överlevt i denhär lägenheten mer än en månad. Och växt också! Undrar va den heter, när jag får tag på namnet ska jag skaffa flera!


Gillar skarpt

Denhär sminkningen från Make-up Store. Jätte fint men dom mörkt sotade ögonen å glittret i ögonvrån passar så perfekt in så att ögonen inte är "bara sotade". Plus att med lite glitter blir det ju direkt lite festligare. Såhär ska vi också sminka oss senn när vi solat så vi e såhär bruna :D Visst C !!!


Juveler

Vi har sökt efter guld och andra fynd med Js pappas metall detektor. Ingen såndän lossas utan en riktig en. Vi hitta lite skatter faktist. En guldgrej (fast ja vet int riktigt va de var), en gammal silverpeng från arabien, en fem penn, en 10 mark och lite spikar å sånt.. Det var ganska roligt.

Så inledde jag min golfsäsong idag ( vi var å slå ut lite bollar). De gick ganska bra å domdär sista slagen fick jag faktist riktit till det !
 Visst passar jag som golfspelare ;)


Nu ska jag fortsätta läsa folksbloggar å äta upp min B&J . Ha de bra!

Så besviken!

Blev inte ni också väldigt besvikna över att Ellenor blev robinson 2009? Hon var ju bara en slöfock och Jarmo var ju nog den enda riktiga överlevaren egentligen.. Förstås var hon ju nog värd pengarna och så om man tänker på hennes familj å så å att de var strongt att vara borta från hennes barn. Men endå.. Besviken blev man allt!




Nu snart ska vi åka till Sundby å hämta lite hästskit å senn ska vi till Pirilö å fixa grönsakslandet. Undrar om jag hinner plantera idag också. Jag skall iaf plantera Rucola å kanske nån annan grönsallad men senn vet jag inte. Zuccini vore gott å de växer ju ganska bra.. Hmmm, måste planera lite :)

Förrästen så har vår lille buse lärt sig lite roliga saker nu. Han kan ta i saker å vifta med dom. Han kan svänga sig(mest i sömnen å när han är riktigt pigg) Å på morgonen då man vaknar så ligger han med huvudet i fotändan (Har ingen aning om hur det går till!). Å så kan han sitta en kort stund i sin matstol, säkert skulle han kunna sitta längre också men jag brukar inte ha honom nå länge :) De e så roligt att se på å följa med hur han utvecklas :) Å de bästa e ju att han sover 8-10 timmar i sträck på natten, hur bra e inte det !



Här e dom små kusinerna. Det skiljer bara 2 månader mellan dom!



RSS 2.0