Hejdåå!

 Nu har jag äntligen flyttat bloggen hit
( jennamari.blogg.se ) Har vart meningen att jag skulle göra de för länge senn renn men har inte riktigt haft tid.. men nu..
Hoppas ni fortsätter läsa där ! Ha de bra!

brottningsmatcher och trojanska hästar

Nu har jag nog haft ett långt avbrott. Inte nog med att vår data skärm gick sönder (har ännu inte fått skickat iväg den) så fick vi ju såklart en trojansk häst på datorn som härja på å tillsist när J höll på ficka så försvann vårt windows också. (De var nog Js fel) Men nu e de fixat iaf. Å jag har för första gången på några veckor checkat runt på nätet efter kläder. Behöver en fin klänning som jag skall ha på mig på Mirjams dop.

A tycker inte om att jag skriver på datorn. Han tycker nog att jag borde leka med honom istället. Han har blivit en riktig busunge! Å varje gång han ska ha mat nu så skriker han bara å de e världens brottningmatch å få honom å äta. Senn när jag ger upp å säger att han får va utan mat så då ler han ett stort tandlöst leende. Å så e allt bra igen tills de blir mat. Enda gången som han äter utan bråk e på natten. Å inatt gjorde han också rekord å sov enda tills 6 förrän han sku ha mat å senn somna han snällt om.

Vi var en sväng till loppis idag i ösregnet å de va jätte kallt å ja höll på å dö. Då sku jag nog ha gjort vadsomhelst för att få va en liten bebis å ligga i varma sköna torra vagnen.
J e å fiskar nu å jag undrar vad jag å A ska hitta på för han e lite uttråkad här nu å jag tror ju inte att jag får honom å somna igen här inne eftersom att han jyst sov här inne. De e inte riktigt nån favorit. Så vi måste väll bege oss ut i rusket igen fast jag tror inte de regnar mera. Då ska jag gå via makuuni å köpa godis för de e jag väldigt sugen på...


lat latare

latast! e nog jag med denhär bloggen för tillfället. Man har liksom konstigt nog fått massor med annat att göra !?! Plus att de e så jobbigt att sitta å skriva framför tvn. Känns inte riktigt rätt. De sku va skoj me en laptop så man kan vara varsom helst. Som typ nu så sku jag hellre ligga i vår säng å skriva blogg eftersom att en liten prins ligger där å snoosar. Han var så gullig fö han var så himla trött så då jag la mej ner i vår säng å sku gosa me honom så somna han direkt å börja snarka. Han har faktist blivit jätte duktig nu, en riktig drömkille! Fast de har han ju alltid varit de va ju bara inte hans fel att magen va sjuk. Å han sover så bra! Han vaknar bara en gång där runt en 4 halv 5 för mat å senn somnar han om. Så vi sover super bra!

Vi var också en sväng idag å hälsa på lilla Mirjam idag. Åh va hon e söt! Nästan så jag sku vila ha en liten bebis till nu direkt! Jag minns int ens att A sku ha vari sådär liten fö nu när jag ser på honom efter att ja sett Mirjam så e han ju en mega stor bebis.Tänk att man int ser de själv hur di växer.. Å imorgon sku dom väll fa hem så snart får vi börja busa med dom på dagarna. Ska bli skönt, man e lite ensam här faktist när man int har så många andra man känner med barn. Å man blir ju så dum i huvet av att bara vara med A hela tiden. Man måste nog få prata av sig med andra vuxna ibland.
Annars så tror jag att jag ska gå på nå dans pass imorgon eller på onsdag. De har jag längtat efter så länge! Tråkigt bara att gå ensam men då alla typ e sjuka..

Här e A nåra timmar gammal, tänk va fort tiden går..( Fint med Js ring där men nu har vi äntligen fått fixa den mindre så att han kan ha den på rätt finger utan å fäll den.. de tog ganska läng haha, vi har snart vart förlovade i två år :P )


Å såhär stor e vår lilla buse nu. Puss sötnos

en kusin vitamin

Inatt kom Aarons lilla kusin Mirjam ut till världen. Så imorgon ska vi nog åka till BB å hälsa på! Ska bli super roligt att få träffa denna lilla söta tjej. Inatt drömde jag att vi var å hälsa på å så va hon egentligen en kille men I och F sa att de va en tjej å jag tänkte för mig själv att om di e helt dum i huvu men ja sa inget utan bara låssades hålla med. Senn då jag sku håll i henne så hoppa hon iväg som en hare å jag kunde int fånga henne. Så sa I att hon brukar göra så.. Haha, de va lustigt.

Idag har vi varit en sväng till kokkola med J och A. J har ju förrästen "pappa ledigt" nu så han ska va hemma me oss till slutet av denhär månaden. Jippii, roligt roligt.

Kom på att jag inte satt in nå bilder på lilla A påläng så måste lägga in en bild nu så får ni se hur han växt. För han väser nog så de knakar. Här busar lilla prinsen. Han har blivit ganska vild å galen :)Nu blir det pesto pasta som J kockar åt mej! Mums..

en mindre bra dag

Egentligen borde denhär dagen ha varit bra eftesom de vart underbart väder å så. Fast jag kände renn imårse att den sku bli dålig så därför sjöng jag "dehär ska bli den värsta dan i mitt liv". Nå så dålig ha den int vari. A vakna typ 5 imårse å efter det gnällde han bara. Å ifall jag inte får sova ordentligt så får jag jätte mag ont. Så de har jag stått ut med å så ha jag vari helt vingli så jag nästan höll på å föll ihop när jag gick å bar på A. Å de sku ju int vara så bra.
Tur att J var hemma med oss idag för att vi sku ti läkaren. Som annars va jätte duktig å allt var bara bra både på mej å lilla A. Så nu kanske jag kan börja dra igång med lite träning. Nog för att jag tränat lite yoga här hemma för mig själv renn några gånger. Ganska lustigt var det också att jag hade gått ner ennu mer så nu väger jag ett kilo mindre en före jag blev gravid. Bra så!
Nu tror jag att jag ska lägga mig ner i soffan å mata A lite å senn bara slöa å dricka te..
Gonatt.

påsklov

Har haft lite påsklov från bloggen ett tag nu som ni säkert har sett. Pågrund av att den fina dataskärmen som jag köpt till J i julklapp har gått sönder.. Nu e datan kopplad till tvn, så de känns lite knasigt att sitta här framför tvn å skriva..
Vi har sysslat med lite alltmöjligt nu här under påsken. Vi har ätit mycket god mat, kalasat å njutit av fint väder. Jag har också fått iväg en ansökan till en studieplats. Känns lite roligt faktist. Tror nog inte att jag slipper inn eftersom att konkurransen om studieplatser verkar vara ganska hård nu när folk inte har så mycket jobb å så. Men vi får ju se. Nån brådis ti skola har jag ju inte så..

Å idag e de ju bara för underbart väder så vi har varit ute på en skön promenad å sedan på kaffe med H som jag inte sätt på vääldigt länge. Skönt med kaffe i solen å man fick riktigt sommarfiilis!
Så var vi till makuuni å plockade godis fast jag försöker å bara äta godis på helgen. Å dethär godiset blev tydligen också min lunch. Borde nog skärpa till mig lite, men nu när A har somnat på balkongen ska jag fixa lite ordentlig lunch, eller en smörgås iaf. Kylskåpet ser ju inte direkt bra ut nu efter påskhelgen så vi får nog åka å handla ikväll..

Men nu somsagt, Lunch. Ha en FIN dag allihopa!

barnkalas

På söndagen ska vi på Es 1års kalas. Låg å tänkte på det jyst när A åt. Jag minns när vi var små å gicki lågstadiet så kunde man ju förstås cykla själv till skolan men också cykla till sina kompisar. Så jag minns när nån i klassen hade födelsedag så vänta man på alla nere vid skolgården å så cykla vi iväg på kalas.
Så vill jag också att A ska ha de när han börjar skolan.
Och de e så mysigt att gå i en liten byskola där alla känner alla. Men när A blir i skolåldern så kommer det väll inte att finnas så små skolor kvar nåmer.

Så vill jag också att A ska kunna leka ute på gården utan att man behöver vara orolig för honom. Alltså ska vi inte bo i stan. Jag vill absolut int att A ska behöva springa upp å ner i trapphuset på kvällarna eller cykla runt höghuset för att ha något å göra.

Vi hade vårt förstå möte med föräldragruppen igårkväll. Så många gulliga bebisar! A var väldigt gnällig tyvärr så jag fick inte riktigt höra på allas berättelser men dom som jag hörde så lät det nog som om vi slapp lätt undan under förlossningen! Vissa hade nog råkat ut för grymma saker. Men man får ju den bästa belöningen efteråt så några timmar (dagar!) pin ska man väll stå ut med..


Bilden är lånad.

ääntligen!

Nu har The Hills 5 säsongen börjat. Den ska ja se på nu för ja la A jyst ut på balkongen å sova, fast han sover lite oroligt så han vaknar säkert då ja böri se. Byggarna hade tydligen en kort dag idag för dom försvann renn för en stund senn. Jippi! Hoppas dom tog påsklov :)Ni kan se på The Hills säsong 5 här.

loppis runda

Jag å A var en sväng till loppis gående idag, vi hadd så tråkigt här hemma i oljudet. Men int hitta vi nu nå roligt. Sku ha vila ha kanske nå roliga tidningar eller nån bok men ja hitta int ens de. Jag e jätte dålig på att hitta fynd på loppis. Kanske för att jag inte riktigt letar heller. När vi sku gå ut från loppis var de en man somsa åt mej "Ja de va nog en ung mamma de" ! Jag som inte ens tycker att ja e en så ung mamma. När jag hör ung mamma så tänker jag på mammor som är runt 15-17 kanske. Jag tycker inte att en 20 åring e så värst ung mamma endå. Visst e man ung men väljer man barn istället före karriär så e de väll i 20-25 åldern de gäller. Å jag har iaf alltid velat vara en ung mamma. Jobba å eventuellt studera hinner man nog hela sitt liv. Å jag har ju redan ett yrke som jag gillar. Fast nog kommer jag kanske fortsätta studera om några år för skojs skull. Jobba hinner jag nog göra..
Däremot har jag svårare att förstå äldre mammor. Jag förstår inte riktigt hur man orkar mera i den åldern vaka på nätterna å själva kroppen hur den orkar hela förlossningen å att repa sig efter det. Plus att för barnets skull så kan de ju vara en hälsorisk faktist..Men alla har ju olika åsikter om saken..

present

Fick min världens bästa födelsedags present av J idag.
En helt egen Mulberry Bayswater bag :) Min J e nog snällaste som finns!Idag sku vi egentligen till läkaren å rådgivningen. Men då efter att vi hadd vänta i en halv timme så kom
vår rådgivnings tant å sa att di hadd missa sig på nå sätt så läkaren hadd fari hem.
Men rådgivningbesök fick vi göra iaf.
Å lilla prinsen hadd växt bra så nu e han på överkurvan på båda längd å vikt.
Han vägd 5,2 kilo! Å jag å J som hadd trott att han sku väga typ 4,2. Å så va han 57 cm. Så han växer nog så de knakar.
Jyst nu håller han på gnäller när pappa försöker få honom å sova. De e int allti så enkelt..
Fast domdär värsta kvälls skriken ha börja avta lite. Han har int skriki på flera kvällar nu. Så de e ju super!

Vi har börjat funder på att sälj vår bil å köp en mindre kanske. Eller ja vet int.. Den e kanske lite onödigt bra för oss. Å så har den nog lite onödigt stor motor också. Å så e de ju så roligt senn när å köp ny bil :) Fast kanske vi har dendär endå ett tag nu. Beror på om man får nå bra bud på den. Så om ni e intresserade av en Volvo v50 så vet ni var de finns ;)

måndag

E hos I å Fs å väntar på att I ska bli färdig så vi kan ta en tur till stan å se på lite saker. Ville gå hemifrån för de va nå sanerings gubbe som sku koma å rensa nå grej dit inn så då vila vi int va där. Så nu får ja sitta här i köket me öppet fönster för jag glömde ju förstås babylarmet dit hem. Får gå efter det tror jag ifall vi vill gå på kaffe eller nå senare. Tur att de bara e några meter hem :)

Igår hadd vi en underbar dag för A glömde bort sitt kvällskrik. Fast han vaknade också typ 5 imårse å så sov han på min mage tills 8 så ja sov int så bra. Nu tror jag I börjar bli färdig så vi kan gå! Ha en trevlig måndag !


lördag

Huh, e så trött så jag nästan somnar här framför datorn. Vi har varit i Sundby idag nästan hela dagen. Skönt med lång promenad å färdig lagad mat :). Så fick vi lite besök av nå släktingar dit å A fick lite mera kläder. Han har så massor så jag tror att typ hälften kommer han inte att hinna använda förrän han växt ur dom. Plus att de e svårt att hålla koll på kläderna å storlekarna. Säkert kommer ja hitta nån jätte fin liten body som på nå sätt gömt sig om nån vecka å konstatera att han inte ens hann använda den. Men så ska de ju va. Å säkert kommer de ju fler små i framtiden!

Nu blev de väldigt tyst. Undrar om J har fått prinsen att sova. Han har haft lite bubblig mage idag så han har vart uppe ganska länge. Fast igår slapp vi allt skrik så de va skönt! Idag har vi fått höra på en del, men bra att de e på dagen iaf..
Min öt prenumeration kom igång igen idag. Har vart utan tidningen i 5 dagar å varje morgon har vart så tråkig när man int har nå å läsa under frukosten. Men senn då man väl har tidningen så tycker man ju att de står så lite nödvändigt i den så man sku kuna vara utan.

Ikväll vill jag ha stekta bananer med kolasås och glass. Men tyvärr får jag glömma kolasåsen för jag har inge grädde. Men stektbanan å glass kanske det blir :)

fredags mys

Har lyckats å göra mycke saker idag känns det som. Men de e väll för att J varit hemma med oss så att jag inte hela tiden behövt vara me A. Som faktist har fått sova ganska bra idag för att gubbarna tydligen sluta tidigt på fredag.
Så nu har jag fixat lite påsk mys hit hem. Å A har fått en massa nya leksaker av min morbror å hans fru. Fast han bryr nog sig inte s mycket i dom ennu.
Vi handla en lekmatta till A idag så den har han luggi på ganska länge. Den tyckt han var rolig, säkert för att den är så färgglad. Han e nog världens gulligaste bebis vår lilla prins.Vi har färdigt badat å allt för ikväll. Nu gäller det bara att få prinsen å somna. Han har somnat fler gånger i min famn men varje gång jag lägger ner honom i sängen så börjar han gnälla om några minuter. Hittills har kvällen varit skrik fri å jag hoppas att det fortsätter för de e väldigt skönt å vara utan skriket. För dom flesta så har ju kvälls skriket upphört vi 3 månaders ålder så vi ska ju hoppas på de. Imorgon e ju A 1 1/2 månad. Så hälften till isf.. Men så ska man ju int tänka, tänk va besviken man blir om de int slutar då heller..

Nu ska vi fixa lite gott käk å se på en romantisk film :) perfekt fredagskväll !

Mina älsklingar..


marley & me

Fick jyst färdigt sett på marley&me som jag började se på igår men en viss liten bestämde att mamma int sku få se på den nå så.. Den var rätt så bra.. Kanske inte en riktig komedi men en fin film. Fick lust att skaffa en liten hund åt lilla A som han sku få busa med när han blir lite äldre.

Har haft så i närverna på domdär byggarna så de e int klokt. A har inte fått sova nå av sina dags sömner ordentligt när domdär måst ha så massor me ljud. Å så när A sovd på balkongen kom dom å borra typ en meter från hans huvu så de ba flög en massa skräp på honom.. Dom sku ju liksom kuna säg nånting fö ja hadd upp balkongsdörren eller typ spara de ti ett senare tillfälle men nej..ÅÅh, jag vill flytt härifrån nu!!

J e å försöker få A och sova. De lyckas int så bra här med att få honom å sova mellan 7-8. Nå när han blir lite äldre å hans mage int e så sjuk kanske det börjar gå lite bättre. Sku nog vila få honom att kunna somna själv så att de int blir så mycke problem senare, men de går ju int riktigt nu när han bara skriker..

Nu ska ja vila, har int blivi så mycket sånt idag...

Inlåst

Känns som om man blivit inlåst i lägenheten nu när domhär byggarna har satt upp ställningar framför alla våra fönster här. Roligt, nästa gång jag vaknar i sängen ser jag väll dom stå där utanför å jobba. Jag förstår int heller va dom skall med alla ställningar till då dom bara ska fixa taket. Hoppas dom jobbar snabbt.
Inatt har vi fått sova 6 1/2 timme ostört! Helt underbart. Nu ligger A på balkongen å sover fast gubbarna håller på å smäller där. Men om en stund kommer J hem å då ska vi promenera iväg till A&P för att filma in dedär unga föräldrar grejen. Vilket fint väder det blev, tur det för jag tror att något skall filmas ute också. Typ när vi går med vagnen eller så :)
Nästa vecka är det efterkontroll å efter det hoppas jag ju på att få börja träna igen.
Jag å J har ju försökt börja äta nyttigt igen å bara äta godis på helgen. Går nästan bra förutom att min lunch igår var en skål glass.
Nu borde jag nog dammsuga. När solen kommer fram så syns allt damm också...

RSS 2.0