VAD FINNS DET I MINA HUDVÅRDS PRODUKTER?

Tänkte ta upp lite steg för steg då jag har tid om vissa olika ingredienser som är väldigt vanliga i hudvårds produkter som man väldigt gärna skall undvika! Tänke börja med en sådan som det pratas väldigt mycket om;

Parabener

Parabener är hormonstörande. Kroppen uppfattar alltså det som ett hormon. Kroppen kan reagera på det falska hormonet eller hindras från att reagera när riktiga hormon produceras i kroppen.
I kosmetika används parabener oftast som konserveringsmedel.

Man vet också att parabener kan påskynda tillväxten av cancerceller. Senast har en engelsk undersökning funnit parabener i bröstcancerknölar.

 

Det finns också misstankar om att flera av parabenerna fungerar som allergener, varför bruk av produkter som innehåller parabener kan medverka till allergiska reaktioner.


Därutöver har parabenerna också miljömässiga implikationer. Informationscentret Miljø og Sundhed har klassat butylparaben och Isotylparaben med "hög miljöfara" och dessutom som bioackumulerbara, vilket betyder att parabener kan anhopas och koncentreras i djur och upp genom näringskedjan.


Bebisar är generellt mer utsatta för miljöpåverkan än vuxna och har lättare för att ta upp vissa ämnen i kroppen. Särskilt är det bebisars nervsystem, immunförsvar och fortplantningssystem som är mer känsligt. Då utgör bebisar en särskild riskgrupp eftersom forskning i kemikalie- och miljöpåverkan oftast baseras på studier av vuxna.

På burkarna går dom efter domhär namnen: butyl-, etyl-, metyl- och propylparaben


Så du kan ju kika lite extra på burken ikväll före du smörjer det i ansiktet!




Kommentarer
Postat av: Faster

Har du hört om Neways produkter? Dom innehåller inga parabener eller andra giftiga produkter.

Jag har en länk som heter:"Det giftiga badrummet" där det tas upp om olika tillsatser som inte passar för oss människor. Hör av dej om du är intresserad.

2009-12-17 @ 21:48:40
Postat av: jennamari

Jepp, jag har testat dom för ett tag senn! Jätte bra produkter nog! Super bra dendär tandcremen som di har som e utan SLS. :)

2009-12-18 @ 16:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0